Banca Comerciala Romana (BCR) a infiintat, impreuna cu alte patru entitati afiliate, compania BCR Asigurari de Viata, al carei capital social se ridica la 15 mil. RON (peste 4,1 mil. EUR).

Cea mai mare pondere in capitalul social al BCR Asigurari de Viata o detine BCR, cu 96% din actiuni, in timp ce BCR Asigurari, Financiara SA, BCR Leasing si BCR Securities au subscris cate 1% din actiuni.

Capitalul a fost varsat integral de catre cei cinci actionari in data de 12 octombrie a.c. Societatea va fi condusa de trei Administratori, doamna Ortansa Elena BALAN si domnii Valeriu Sergiu LOGHIN si Cristian Florin SAITARIU.

Anterior momentului infiintarii BCR Asigurari de Viata, activitatea de asigurare in cadrul grupului financiar BCR se derula prin intermediul BCR Asigurari, care practica atat asigurari generale, cat si de viata.

"Se va analiza situatia si se va hotari daca va fi transferat sau nu portofoliul de asigurari de viata al BCR Asigurari catre noua societate.

Toate variantele sunt posibile. Depinde de cum e mai bine pentru grup", a declarat domnul Romeo JANTEA, Presedinte si Director General, BCR Asigurari.

Domnia sa a adaugat ca societatea isi va incepe activitatea in 2006, dupa ce va fi autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si se va stabili structura managementului executiv.