Cursa de raliuri din jurul Casei Poporului s-a impiedicat de ambitia lui Nicolae Serb de a fi recunoscut ca „tata al ideii". Contractul dintre primarie si firma germana asteapta inca „la standuri".

Hartmut Beyer a venit ieri in Romania, ca sa incheie contractul cu primarul general Adriean Videanu. „Il bagam pe ordinea de zi azi, in consiliu, si il incheiem, pentru ca e deja cam tirziu si partenerul german trebuie sa-si faca si el socotelile cu sponsorii cursei. Primaria va primi in cadrul acestui contract in jur de 200.000 de euro, cota parte. E ceva, dat fiind ca nu bagam nici un ban.

Dar este in primul rind un cistig de imagine pentru oras", declara ieri primarul Videanu, inainte de inceperea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Beyer era ingrijorat de intirzierea incheierii contractului, deoarece, in industria curselor, sponsorii isi inchid bugetele pentru anul viitor inca de la finele lunii octombrie, iar contractul cu primaria, care sa-i permita firmei germane antamarea contractelor de sponsorizare, nu este incheiat, iata, nici in noiembrie.

In plus, organizatorii spun ca firma germana a cheltuit deja cu proiectarea circuitului si simularile pe calculator aproximativ jumatate de milion de euro, bazindu-se pe buna intentie a autoritatilor romane.

Serb bate primaria ca sa priceapa Beyer

Tot ieri insa, Nicolae Serb a anuntat ca il va da in judecata pe primar pentru „furt de proprietate intelectuala", daca incheie contractul cu firma germana. Serb se foloseste de certificatele obtinute de la ORDA si OSIM, cum ca el este proprietarul ideii desfasurarii unei curse de masini in jurul Casei Poporului.

Citeste articolul complet in Cotidianul