A doua runda de negocieri intre reprezentantii guvernului si cei ai cadrelor didactice, aflate de 4 zile in greva generala, au esuat din nou in aceasta seara. Profesorii vor continua greva generala pe termen nelimitat.

Guvernul a propus alocarea unei sume suplimentare de 5543 miliarde lei vechi pentru cresterea salariilor cadrelor didactice in 2006. Gheorghe Pogea a afirmat ca majorarea salariilor va avea loc in doua transe: prima crestere, incepand cu 1 ianuarie 2006, va fi de 45%, iar cea de-a doua va avea loc de la 1 octombrie 2006 si va fi de 55%.

Vicepremierul a spus ca propunerea Guvernului inseamna o majorare a salariilor cu 8%, iar inflatia prognozata pentru 2006 este de 5,5%.

Sindicalistii cer ca presedintele Traian Basescu sa medieze intre guvern si sindicate.

Desi parea ca inca de la primele discutii s-ar fi ajuns la cateva puncte asupra carora Guvernul ar putea sa fie de acord cu sindicalistii, joi rezultatul negocierilor a fost negativ.

Ministrul Gheorghe Pogea, delegat sa se ocupe de rezolvarea situatiei sustine ca executivul a facut tot ce a fost omeneste posibil pentru a multumi profesorii si ca negocierile vor continua.

Pana cand se va ajunge la rezolvarea situatiei profesorii continua greva generala declansata luni.

La proteste articipa Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Educatiei Nationale, Federatia "Spiru Haret" si Federatia Sindicatelor Universitare "Alma Mater", adica 90 % din cadrele didactice.

Principalele revendicari ale sindicalistilor din invatamint sint: buget pentru invatamant in 2006 minim 6% din PIB; o noua lege a salarizarii;salariul minim in educatie 250 EURO in 2006; subventie pentru carte 200 EURO/an; subventie tinuta vestimentara 250 EURO/an; subventie pentru Internet 10 EURO/luna; tichete de masa pentru toti salariatii - 22 tichete/luna; prima de vacanta cat un salariu

mediu brut pe invatamant; fond de premiere lunara - 10% din fondul de salarii;respectarea parteneriatului social.