Allianz AG, cel mai mare asigurator din Europa intentioneaza sa-si reduca personalul cu aproximativ 11.000 de angajati, majoritatea din Germania, a informat vineri, Financial Times.

Directorul de Relatii Publice al Allianz-Tiriac, Marius Onofrei, a declarat pentru Hotnews.ro ca acest val de concedieri nu va atinge subsidiara Allianz din Romania.

Onofrei a spus ca Allianz-Tiriac continua sa faca angajari, datorita cresterii pietei asigurarilor din Romania.

"Este oarecum normal ca aceste restructurari sa aiba loc pe pietele stabile, saturate din Europa Occidentala, unde cresterea economica sau a sectorului de asigurari este extrem de mica", a adaugat Onofrei.

Desi grupul de asigurari nu a furnizat detalii, surse din cadrul companiei, citate de Financial Times, sustin ca aproximativ 7000-8000 de angajati ai Allianz Germania, 2000-3000 de angajati ai subsidiarei bancare, Dresdner Bank si mai multe mii de angajati de la unitatile Allianz din Italia, urmeaza sa fie concediati.

Potrivit Financial Times, grupul Allianz, al carui numar de angajati este de aproximativ 40.000 de oameni, analizeaza posibilitatea reducerii numarului de angajati, in urmatorii trei ani. Aceasta restructurare va costa grupul de asigurari aproximativ 1 miliard de euro (1,17 miliarde dolari).

Mai mult, Marius Onofrei dezminte informatiile lansate de FT: "In ceea ce priveste cifrele vehiculate de presa internationala privind presupuse concedieri in cadrul Grupului Allianz, ele nu se confirma.

In fapt, orice aprecieri in legatura cu acest aspect nu pot avea o sursa credibila, tinand cont de faptul ca efectele pe care programele de maximizare a eficientei activitatilor Allianz Group le vor avea asupra structurii personalului vor putea fi evaluate in cadrul Grupului abia la inceputul anului 2006.

Chiar daca, presupunand ca vor exista restructurari de personal, cifrele vehiculate sunt - acest lucru este sigur - exagerate".

Conform FT, situatia il va pune pe directorul general de la Allianz, Michael Diekmann, in opozitie cu sindicatele si mediile politice. Vestea restructurarilor de personal a venit imediat dupa ce vineri, Allianz a anuntat ca a reusit sa absoarba pierderile cauzate de catastrofele din acest an, pentru trimestrul trei al anului 2005, obtinandu-se venituri in crestere.

Intr-o declaratie a grupului Allianz, in trimestrul trei (perioada iunie-septembrie 2005), compania a anuntat ca a inregistrat un profit de 794 milioane euro (929 milioane dolari), un profit cu 69,7% mai mare decat aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net in perioada ianuarie-septembrie 2005 a fost de 3,5 miliarde de euro, in crestere cu 75% decat in primele 9 luni din 2004 (cand a fost de 2 miliarde euro). De asemenea, veniturile totale ale Allianz Group in perioada ianuarie-septembrie 2005 au fost de 75,7 miliarde de euro, in aceeasi perioada a anului trecut, grupul obtinand venituri totale de 72,6 miliarde.

Uraganele din Statele Unite precum si inundatiile din Europa i-au adus grupului de asigurari pierderi de 753 milioane euro, numai in trimestrul trei.