Comisia Tehnica a FR de Gimanstica a stabilit, astazi, ca Romania va fi reprezentata la Campionatele Mondiale de la Melbourne doar de doua sportive, Catalina Ponor si Florea Leonida.

Patru sportive au fost vizate sa faca parte din lotul pentru CM, Catalina Ponor, Floarea Leonida, Alexandra Eremia si Monica Rosu. Acestea au efectuat, vineri, o ultima verificare la sala de la Complexul Sportiv National "La Manoliu".

„In luarea deciziei s-au judecat toate aspectele, de la exercitiile fetelor, pana la tactica de concurs, valoarea lor competitionala si numarul de intrare in probe", a declarat pentru MEDIAFAX, secretarul general al FRG, Adrian Stoica.

In timp ce Catalina Ponor va evolua la barna si sol, Floarea Leonida va concura la individual-compus, la patru aparte: sol, paralele, sarituri si barna.

"Eremia ar fi intrat prima in concurs, la barna. Are o coborare noua si n-a reusit s-o stapaneasca. Nu pentru ca nu i-ar fi iesit intr-un final, ci pentru ca nu mai avea timpul fizic necesar s-o repete.

Apoi, Monica Rosu n-a slabit cat trebuia si era periculos s-o aruncam intr-un concurs de asemenea anvergura, fiind medaliata olimpica", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul tehnic al FRG, Anca Grigoras.

Grigoras a mai precizat ca Rosu ar fi trebuit sa aiba o greutate optima de 51 de kilograme, insa avea 53,5 kilograme. "Nu mai avea cand sa dea jos surplusul.

"Daca lucrurile merg bine, Catalina Ponor ar putea castiga medalie la barna si, poate chiar la sol. Speram intr-o surpriza placuta si din partea Floarei Leonida", a mai spus Anca Grigoras.

Delegatia Romaniei va pleca in cursul zilei de luni spre Australia, unde in intervalul 21-27 noiembrie, se vor desfasura Campionatele Mondiale.