Republica Moldova incearca sa importe energie electrica din Romania si Ucraina

de     Radio Romania
Vineri, 11 noiembrie 2005, 0:00


Republica Moldova incearca sa importe energie electrica din Romania si Ucraina pentru a preintampina o criza in sistemul sau energetic. Demersul intervine la doua zile dupa sistarea de catre Centrala electrica de la Cuciurgani, situata in stanga Nistrului, in zona separatista, a livrarilor de energie electrica pentru distribuitorii din dreapta Nistrului.

Potrivit unor informatii de la Chisinau, discutiile cu partea romana s-ar fi soldat cu un acord de principiu, dar nu se cunosc nici pretul de achizitie a energiei electrice din Romania, nici compania care va face exportul. O solutie se cauta si in Ucraina.

Ministrul moldovean al industriei, Vladimir Antohi, se afla acolo pentru a semna noi contracte de import a energiei electrice din Ucraina, de la doua companii. Demnitarul moldovean va semna cu omologul sau ucrainean si un memorandum privind constructia unei linii electrice de 330 de kW, pe traseul Novodnestrovsk-Balti.

Chiar daca Centrala de la Cuciurgani din Transnistria a incetat sa mai livreze energie electrica distribuitorilor din dreapta Nistrului cu trei zile in urma, pana acum nu au fost operate deconectari de la retea ale consumatorilor, insa situatia s-ar putea schimba o data cu inrautatirea brusca a vremii.


79 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică