Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca, in urma negocierilor de sambata cu cadrele didactice, se asteapta ca scoala sa inceapa luni, cel tarziu marti. El a anuntat ca negocierile cu sindicalistii din invatamant s-au incheiat.

Intr-o declaratie facuta publica si transmisa in direct de mai multe surse media din Romania, premierul Tariceanu a precizat ca s-a decis ca invatamantul sa primeasca 5 % din PIB, iar salariile profesorilor sa fie majorate in doua transe. Fondurile suplimentare alocate for fi destinate exclusiv pentru finantarea proiectelor de modernizare a scolilor si universitatilor.

Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei Alma Mater a declarat la Realitatea TV ca principalul castig al acestui acord sunt fondurile destinate infrastructurii invatamantului.

Intr-o declaratie pentru Antena 3, presedintele FEN, Catalin Croitoru, a declarat ca, deocamdata, greva nu poate fi oprita din "motive tehnice", neavand inca un raspuns din partea tuturor confederatiilor sindicale.

Intr-un interviu pentru Realitatea TV, presedintele Basescu s-a declarat multumit de rezultatul acestor negocieri. Seful statului i-a felicitat pe liderii de sindicat, dar a mentionat ca nu este, inca, convins, ca scoala va reincepe luni.

Salariile cadrelor didactice vor creste in 2006 in medie cu 63 de lei (630 000 lei vechi). De asemenea, prin acest acord sunt prevazute investitii suplimentare in invatamant, in limita a 5% din PIB.

Liderii sindicali asteapta in cursul zilei de duminica acordul profesorilor din teritoriu, inainte de a semna acordul cu guvernul.