Franta a fost martora celei de a 17-a nopti de anarhie, sambata spre duminica, desi autoritatile de la Paris se asteptau o reducere in intensitate a violentelor din suburbii. Guvernul condus de Dominique de Villepin si presedintele Jacques Chirac se confrunta acum cu o noua revolta; cea a politistilor nemultumiti ca un coleg de-ai lor a fost arestat pe motiv ca a agresat un tanar rebel.

Reprezentantii politistilor au calificat drept „de neinteles si de neacceptat" arestarea colegului lor si suspendarea altor patru oameni ai legii. Tinte permamente ale anarhistilor care arunca pietre si sticle incendiare, politistii s-au declarat stupefiati de decizia guvernului francez.

Totusi, „Alliance", principalul sindicat al politistilor, le-a cerut membrilor sai sa fie calmi. Televiziunea publica franceza a aratat, lunea trecuta, imagini cu doi politisti care bateau un tanar, in timp ce alti patru oameni priveau scena fara sa intervina, intr-o suburbie a Parisului.

Ministerul francez de Interne a anuntat ca victima politistilor a suferit rani la fata si la un picior, dar ca este capabila sa munceasca.

Citeste articolul complet in Averea