Turcii care au preluat investitia pentru terminarea lucrarilor la Casa Radio ameninta cu judecata Ministerul Lucrarilor Publice. Ei spun ca exista grupuri de interese care fac presiuni asupra lor si acuza ministerul ca le-ar fi impus firmele cu care sa colaboreze, fara sa aduca si dovezi.

Dupa zece zile de la anuntarea rezilierii de catre Ministerul Constructiilor si Lucrarilor Publice a contractului cu turcii care detin 90% dintre actiunile firmei Dimbovita Center, acestia au iesit ieri public cu mai multe acuzatii la adresa autoritatii publice, fara sa le si dovedeasca. Actionarii spun ca exista presiuni si santaje din partea unor grupuri de interese, „dar nu dam nume.

Categoric vor exista persoane care se vor simti nelinistite cind aud asemenea lucruri," sustine turcul Cenk Vefa Kucuk. In acelasi timp, acuza Ministerul Lucrarilor Publice ca le-a „sugerat numele a doua companii cu care sa continuam lucrarile, iar noi ne-am oprit la una", mai afirma Cenk, refuzind din nou sa dezvaluie numele societatilor.

Turcii ameninta autoritatea publica, ce detine 10% dintre actiuni, chiar cu judecata la Curtea de Arbitraj din Londra. Ministrul delegat al Lucrarilor Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, s-a aratat surprins de acuzatiile aduse, precizind ca nici macar nu a fost vorba vreodata despre asta.

Citeste articolul complet in Cotidianul