Luca a iesit „benevol" din Petromservice. Adica i-a scos, benevol, Luca i-a scos, benevol, pe angajatii Petrom din postura de actionari majoritari la Petromservice. N-a vrut sa dea patru milioane de euro ca sa ramina majoritar intr-o afacere de un miliard. Vintu, care ii consiliaza pe petrolisti, spune ca toata afacerea are o singura miza pentru salariati: cele 8% din Petrom.

Asociata Salariatilor SNP Petrom nu a subscris nici o actiune la majorarea de capital de la Petromservice facuta in primavara acestui an si, ca atare, a pierdut 50%, raminind doar cu un sfert din capitalul companiei.

Acum citeva zile, scriam despre tranzactia prin care un misterios off-shore din Cipru, Elbahold Industries, a ajuns cel mai important actionar la Petromservice, afacere intermediata de o persoana apropiata lui Sorin Ovidiu Vintu. Asta in detrimentul Asociatiei Salariatilor conduse de Liviu Luca, cel care s-a trezit cu o cota de capital diminuata de la 50% la 25%.

Ce nu a cumparat asociatia au luat cipriotii

Intr-un comunicat remis redactiei, nedatat si nesemnat, dar venind din partea Petromservice, se arata: „Cooptarea unui nou actionar in societate (firma cipriota - n. red.) s-a facut ulterior acordarii dreptului de preferinta al actualilor actionari, care au subscris numai 1,30%".

Anterior majorarii de capital, asociatia detinea 50% (745.264 de actiuni), la egalitate cu alte 8.573 de persoane juridice, luate impreuna. Majorarea consta in emiterea a 1.490.528 de noi actiuni, la o valoare nominala de 31,04 lei noi.

In comunicat se arata ca, desi a fost acordata o luna de zile actionarilor existenti sa subscrie, acest lucru nu a fost facut decit de 431 de mici actionari din rindul celor 8.573.

Citeste articolul complet in Cotidianul