Adunarea Generala l-a reales, luni, pe Dumitru Dragomir, pentru inca patru ani, in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Din cele 16 cluburi ale Diviziei A doar Sportul Studentesc s-a abtinut, in timp ce gruparea Poli Iasi a absentat.

Dragomir se afla la al treilea mandat consecutiv, aflandu-se in functie de la data de 30 septembrie 1996 (reales in octombrie 2000).

Actuala echipa de conducere a LPF a fost realeasa in bloc pentru un nou mandat, Iosif Robi Urs si Alexandru Boc fiind reconfirmati ca vicepresedinti, in timp ce Valentin Alexandru va fi din nou secretar general.

"Le multumesc presedintilor de cluburi ca au avut incredere in continuitate la conducerea LPF. Multumesc presei ca nu m-a mai ciupit ca altadata. Pe scaunul asta de presedinte nu stai decat daca ai minte", a declarat Dragomir, spunand ca dupa acest mandat de patru ani, care tocmai i-a fost acordat, in fruntea LPF se va afla ...

tot el. Dragomir a fost imediat felicitat, in ordine, de Vali Alexandru, Mircea Sandu si Giovani Becali.

Dragomir s-a referit si la diferenta dintre el si Mircea Sandu, care are de facut fata la o concurenta acerba la alegerile pentru presedintia FRF (luni 21 noiembrie): "Mircea Sandu nu a stiut sa comunice cu presa.

Noi suntem persoane publice si nu trebuie sa intram in contre cu ziaristii sau in 'silenzio stampa'. Asa vad eu cursul democratiei. Daca esti nevinovat, ziaristul care te injura azi, peste un an te va lauda. Sandu nu e vinovat din punct de vedere al profesiei".

Presedintele LPF a afirmat ca realegerea sa este o marturie ca a incercat sa faca mereu bine: "Cred ca am dovedit ca am incercat sa fac numai lucruri bune. M-am certat cu toti, dar nu m-am razbunat pe nimeni, desi ocazii au fost nenumarate.

Am fost certat cu Copos, cu Gigi Becali, cu Giovani Becali, cu Padureanu, dar de fiecare data am fost echidistant."

Dumitru Dragomir a motivat abtinerea venita din partea clubului Sportul Studentesc prin aceea ca "Siman si-a dat seama ca este un vot democratic si ca poate am gresit vreodata fata de ei".

Dragomir a mai spus ca incepe noul mandat foarte optimist, promitand ca va face "mai multe decat am facut pana acum". Dumitru Dragomir, care va trebui sa fie votat ca vicepresedinte al FRF, la Adunarea Generala de luni 21 noiembrie (prin statut presedintele LPF este si vicepresedinte FRF).

Referitor la programe de conducere, presedintele LPF a afirmat ca stie din politica faptul ca se realizeaza programe pompoase, dar nu se pune in practica nimic.

"Problema nu e sa ai un program bun si sa-l realizezi", a spus Dragomir, care a afirmat ca rolul sau este acela de a pune in practica hotararile Adunarii Generale ale LPF. Dragomir a mai declarat ca a mai avut o sustinere mare si la alegerile parlamentare de anul trecut, cand a fost ales deputat PRM in Valcea cu peste 70.000 de voturi.

"Dintre Universitatea Craiova si CSM Rm. Valcea, cam tin cu Valcea. Sper sa promoveze macar una din ele", a spus Dragomir, care a declarat ironic ca "sigur unul dintre cei doi candidati la functia de presedinte al FRF (NR: Mircea Sandu si Gica Popescu) va fi ales", el sustinandu-l in continuare pe Sandu.

Dragomir si-a exprimat dezacordul fata de faptul ca lui Ionut Lupescu nhu i-a fost admisa candidatura si a comentat posibila alianta a fostului international cu Mircea Sandu: "Lupescu nu a facut altceva decat sa ia in calcul oferta de la actualul presedinte al FRF".

Dragomir, care a luat sambata masa in acelasi restaurant cu Gica Popescu, le-a facut si urari celor doi candidati: Sandu - "sa ramana vesnic ce este", iar Popescu - "sa fie un optimist, sigur ii vine si lui randul", apreciind ca Gica "are sanse" sa fie ales, dar ca "mai multi il sustin pe Mircea Sandu". (Spuneti parerea pe e-mail!)