Miliardul de euro suplimentar promis de Guvern sindicatelor din Invatamant este unul virtual, fiind conditionat de realizarea unor proiecte. In plus, Executivul nu precizeaza care va fi sursa din care vor fi platite aceste sume.

„Nu banii sunt problema, ci proiectele. Si la ultima rectificare am avut bani. Nu mai dorim sa luam bani din imprumuturi externe, sa-i tinem in banci, sa platim si comisioane pentru ca ei nu pot fi cheltuiti din lipsa de proiecte", a declarat ieri vicepremierul Gheorghe Pogea pentru „Averea".

Acesti bani vor fi alocati numai daca se prezinta proiecte. Respectiva suma nu va fi cuprinsa in bugetul care se va discuta in aceasta saptamana in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

„Sa cheltuiasca ei pana in mai cele 4,9 miliarde de lei prevazute la capitolul investitii pentru Invatamant si vor primi si alti bani. Romania nu are o problema de finantare", sustine optimist Pogea. Ca posibile surse, vicepremierul a amintit banii obtinuti din privatizare, obligatiuni, dar si imprumuturile externe.

Citeste articolul complet in Averea