Fostul premier Adrian Nastase a acuzat, ieri, actuala guvernare ca ar minti in ceea ce priveste reducerea obtinuta in cazul contractului de securizare a frontierei incheiat cu EADS. Nastase a declarat ca „Daca acest contract era ilegal, atunci el trebuia anulat.

Deci eu cred ca este una dintre minciunile actualei puteri, care a mintit si in ceea ce priveste fraudarea alegerilor, si in legatura cu Bechtel, si cu EADS, si sigur ca minciunile continua".

Altfel, fostul premier a tinut sa se disculpe in fata oricarei acuzatii de coruptie: „E o chestiune de aritmetica: 650 milioane minus 524 milioane, cu oricata bunavointa as cauta sa vad daca se poate ajunge la 400 milioane, la 500 milioane, la un miliard, este foarte greu". Adrian Nastase a precizat ca diferenta ar fi „doar" de o suta de milioane de euro.

„Diferenta este, evident, de o suta si ceva de milioane, si este determinata de faptul ca unele dintre proiecte sunt pe o suprapunere pe un program PHARE si acest lucru a fost sesizat inca din vara anului trecut si au inceput negocierile pentru clarificarea acestor elemente", a spus Nastase.

El a precizat ca in al doilea contract au fost modificate si unele aspecte tehnice, care au facut, implicit, ca pretul sa fie mai scazut.

Potrivit lui Nastase, faptul ca timp de zece luni actualii guvernanti au facut declaratii „mincinoase" in legatura cu EADS, „nu a facut decat sa ne creeze probleme suplimentare in legatura cu indeplinirea obiectivelor pe care le aveam in ceea ce priveste securizarea frontierelor".

Citeste articolul complet in Averea