Bancpost isi va majora capitalul cu 80 milioane de euro, din care sase milioane de euro ar putea reprezenta contributia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), se arata intr-un anunt al institutiei financiare internationale.

Potrivit BERD, banca romana va emite in luna decembrie18.246.327 de noi titluri, la un pret unitar de 1,14 lei, operatiune care ii va permite dezvoltarea ulterioara si respectarea reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei.

De asemenea, investitia BERD, care in prezent detine 7,28% din titlurile Bancpost, are rolul de a mentine nivelul actual al participatiei institutiei internationale.

La sfarsitul lunii septembrie, Bancpost detinea active totale in valoare de 1,549 miliarde de euro, echivalentul a 4,7% din totalul activelor bancare din Romania. Valoarea capitalul se ridica la 137 milioane euro, iar profitul net la 13 milioane de euro.

Actionarul majoritar al Bancpost este banca elena Eurobank EFG, care controleaza 62,7% din capital. Restul actiunilor sunt detinute de BERD, International Finance Corporation (IFC) - divizia de consultanta si investitii a Bancii Mondiale -, cu cate 7,28%, angajatii institutiei romane de credit si SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Oltenia, cu un total de 22,7% din titluri.

Citeste articolul complet in Romania Libera