McDonald's va investi in 2006, peste 30 milioane dolari in dezvoltarea propriului lant de restaurante in Rusia, a declarat Khamzat Khazbulatov, presedintele companiei pe Europa de Est, intr-o conferinta organizata luni, de catre Institutul Adam Smith, informeaza agentia Interfax.

McDonald's va deschide peste 20 de restaurante in Rusia, investind in medie cate 1,5 milioane de dolari pe fiecare. Majoritatea vor fi deschise in Moscova, St. Petersburg si alte orase unde McDonald's este deja prezent. Tyumen se numara printre orasele noi in care McDonald's urmeaza sa-si faca simtita prezenta.

"Rusia este cea de-a doua piata ca importanta dupa China, unde lantul de restaurante McDonald's se dezvolta in prezent", a declarat Khamzat Khazbulatov, citat de Interfax.

Piata de catering din Rusia valoreaza in prezent 9,3 miliarde dolari, iar Moscova detine 32% din aceasta piata, adica 3 miliarde dolari, urmata de St.Petersburg cu o cota de 7% din piata. Restaurantele fast-food reprezinta 15% din piata de catering din Rusia.

In Rusia, McDonald's intentioneaza sa continue dezvoltarea lantului de cafenele McCoffee, a mai adaugat Khazbulatov. In momentul de fata in Rusia sunt 15 cafenele McCoffee, iar McDonald's planuieste sa deschida inca 12 unitati in 2006.