American International Group (AIG), cea mai mare companie de asigurari din lume, a inregistrat in trimestrul trei al anului 2005, un venit net de 1,7 miliarde dolari, mult mai scazut decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand venitul net s-a ridicat la 2,69 miliarde dolari, informeaza BBC.Rezultatul slab se datoreaza uraganelor care s-au abatut asupra Statelor Unite in 2005.

Numai in trimestrul trei al anului in curs, in urma uraganelor Katrina si Rita, AIG a inregistrat pierderi de bunuri asigurate in valoare de 1,5 miliarde dolari.

Pierderile viitoare estimate in urma uraganului Wilma sunt de aproximativ 400 milioane dolari. Analistii sunt de parere ca uraganul Katrina s-ar putea dovedi a fi unul dintre cele mai costisitoare dezastre ale naturii din istoria Americii, numai pierderile de bunuri asigurate fiind estimate la 40 miliarde dolari.

In ciuda profitului scazut inregistrat, compania de asigurari americana considera ca, din punct de vedere financiar, afacerea pe care o conduce in domeniul asigurarilor ramane puternica.

Pentru AIG, anul 2005 a fost unul plin de incercari, tinand cont de faptul ca in cursul acestui an, firma si fostul presedinte executiv Maurice Greenberg, au fost acuzati de frauda fiscala.

Compania a anuntat in mai 2005 faptul ca s-au strecurat erori in prezentarile financiare din ultimii cinci ani, din aceasta cauza profiturile fiind ridicate cu aproximativ 4 miliarde dolari.