Seful serviciului Arii Protejate din cadrul Romsilva, Mircea Verghelet, isi freaca miinile de bucurie. Luna trecuta a economisit o gramada de bani, din banii Regiei, si nu au murit decit doua capre negre din cauza stresului.

Despre ce e vorba? Despre repopularea cu succes a Muntilor Rodnei, care s-a facut in luna octombrie, prin sedarea a opt bucati de capra neagra din Bucegi, transportarea lor (cum nu se face nicaieri in lume pentru ca dureaza prea mult) cu camionul prin hirtoape pina in Rodna si eliberarea lor acolo.

Cum au facut primul pas din nou in libertate, doua dintre ele au facut infarct miocardic de stres si au dat ortul popii.

Intr-un ziar Romania libera de saptamina trecuta, Verghelet zice: „Am incercat sa gasim un elicopter, insa am primit raspunsuri negative de la toate institutiile carora ne-am adresat, elicopterele fiind ocupate cu alte activitati, mai ales ajutoare pentru sinistrati".

Ce imagine vietnamistica: fara sa stie nimeni, zeci de elicoptere ale armatei si politiei s-au ocupat toate lunile astea, de la inundatii incoace, cu parasutarea de alimente si descarcarea de materiale de constructii! De fapt, pe linga ca la Unitatea Speciala de Aviatie a Ministerului de Interne si nici la Armata nu exista cereri ale Romsilva pentru asigurarea unor elicoptere, daca te gindesti

bine, octombrie nici nu a mai fost o luna in care tara sa fi fost ocupata cu inundatiile.

In octombrie, marile cataclisme prin care a trecut tara au fost scandalul Elena Udrea si crima din Primaverii. Si, bineinteles, infarcturile din Muntii Rodnei, de care nu a auzit nimeni.

Ecologica Contra