Actualii proprietari ai Distrigaz-Sud si Distrigaz-Nord, Gaz de France (GdF) si, respectiv, Ruhrgaz, incheie, in aceasta perioada, noi contracte cu consumatorii rezidentiali, industriali si casnici. Consumatorii casnici sunt pusi sa semneze ca popa, somati de functionari grabiti, niste contracte care la rubrica "pret" sunt goale. In schimb, rubrica ,penalitati" este plina.

Francezii, cu drepturile...

Gaz de France si Ruhrgaz au inceput perioada de innoire a contractelor. Aceasta se face intempestiv, functionarii aratandu-ti cu degetul locul unde semnezi. Rubricile din contract sunt insa o necunoscuta pentru consumatori: nu stii pe ce perioada semnezi si, mai ales, la ce pret contractezi gazele.

In contract scrie ca preturile sunt reglementate si fixate de Autoritatea Nationala a Gazelor Nationale (ANRGN), iar Distrigaz-Sud se supune, pur si simplu, deciziilor acesteia. ,ANRGN aproba, prin decizia presedintelui, conditiile generale de contractare", se subliniaza in contract. Pretul final este aprobat tot de ANRGN si tot prin ordinul presedintelui ANRGN.

De aici se intelege ca actualii proprietari ai distributiilor nu au nici o legatura cu cresterile de pret din 2006. S-ar parea ca ei doar se supun deciziilor Autoritatii.

Citeste articolul integral in Adevarul