Mircea Adrian Chelaru, fiul fostului sef al Statului Major General Mircea Chelaru, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta. Ieri noapte, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca Adrian Chelaru si complicele acestuia, Dumitru Scutaru, sa stea dupa gratii 29 de zile.

Desi Departamentul National Anticoruptie a refuzat sa faca publica vreo informatie legata de ancheta care-i vizeaza pe cei doi, surse judiciare ne-au declarat ca in aceasta cauza ar fi fost pus sub acuzare si chestorul Lazar Carjan, seful Directiei Generale de Pasapoarte.

Asa s-ar explica si faptul ca procurorii DNA au adresat magistratilor instantei supreme cererea de emitere a mandatelor de arestare pentru Chelaru jr. si Scutaru, au precizat sursele citate. Conform legii, Inalta Curte de Casatie si Justitie este singura instanta abilitata sa judece cauzele in care sunt implicati chestori sau generali.

Contactat telefonic, chestorul Lazar Carjan, seful Directiei Generale de Pasapoarte (DGP), a recunoscut ca Adrian Chelaru l-a vizitat la birou, in incercarea de a-l ajuta pe politistul de la care ar fi luat spaga sa se transfere la DGP de la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Iasi.

Citeste articolul integral in Ev. Zilei