Calin Popescu Tariceanu a adresat un apel joi, profesorilor sa se intoarca la catedra, in cea de-a noua zi de greva generala din invatamant.

El spune ca ramane la latitudinea constiintei fiecarui profesor ce decizie va lua deoarece Guvernul a facut maximum posibil pentru rezolvarea situatiei.

Judecatorii urmeaza sa se pronunte vineri daca actiunea ministerului de a da in judecata federatiile sindicale a fost corect intemeiata.

De altfel, instanta se va pronunta abia vineri cu privire la legalitatea grevei profesorilor. Dupa prima infatisare, sindicalistii au fost primiti cu aplauze si urale.

Razvan Bobulescu, lider Alma Mater, a declarat ca sindicatele raman in greva. Cadrele didactice sunt in greva de mai bine de o saptamana. Ei au cerut un buget de 6 la suta pentru educatie in anul 2006 si majorarea salariilor.

In urma negocierilor cu reprezentantii Guvernului, sindicalistii au obtinut 5 la suta din PIB pentru bugetul de anul viitor si cresterea salariiilor in doua transe, rezultat de care profesorii nu au fost multumiti.