Salariatii de la uzina Tractorul din Brasov au suspendat protestele dupa ce Guvernul a promis rezolvarea principalelor revendicari.

Acestea sunt legate de acordarea subventiei pentru achizitia masinilor agricole pe piata interna si de facilitarea unui credit pentru plata facturilor restante la utilitati.

Consiliul Uniunii Sindicale de la Tractorul a acceptat programul de restructurare discutat la intalnirea de marti cu vicepremierul Gheorghe Pogea, inclusiv reducerea numarului de salariati in baza unei analize pe fiecare sectie de productie in parte. Este vorba de aproape jumatate dintre muncitorii, adica 1500 de oameni, care vor fi disponibilizati, ca prima masura de restructurare a uzinei. Cei ramasi fara loc de munca vor primi plati compensatorii.

Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat ca incerca sa ajute indirect Tractorul prin alocarea a 150 de miliarde de lei pentru ca producatorii agricoli sa-si poata cumpara utilaje. Acestia vor trebui sa suporte 55 la suta din costul utilajului, iar restul va fi subventionat de stat.

Reprezentantii grupului indian Mahindra&Mahindra sunt asteptati astazi la Tractorul Brasov pentru continuarea negocierilor privind preluarea uzinei.

Salariatii au blocat, marti, pentru a doua zi consecutiv circulatia in centrul orasului si au pichetat prefectura cerand achitarea salariilor restante. In plus, ei solicita ca Executivul sa le acorde de urgenta un credit de 80 de miliarde de lei pentru achitarea utilitatilor si continuarea programului de subventionare a utilajelor agricole.