Ministerul Sanatatii din China a confirmat existenta a trei cazuri de gripa aviara la oameni, transmite CNN INTERNATIONAL citand agentia XINHUA. Doua cazuri au fost depistate in provincia Hunan, din centru tarii si unul in provincia Anhui, din est.

Sunt primele cazuri de transmitere a virusului gripei aviare la om in China care se straduieste sa stinga circa o duzina de focare ale tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare in cel putin sase provincii.

In provincia Hunan, un baiat de 9 ani a fost infectat cu H5N1, dar s-a insanatosit complet, insa sora sa de 12 ani a murit luna trecuta. Autoritatile anuntasera, initial,ca cei doi copii erau bolnavi de pneumonie si nu de gripa aviara.

Dupa ce OMS s-a implicat in examinarea cazurilor, autoritatile au revenit si au recunoscut ca este vorba de gripa aviara. In provincia Anhui, o femeie de 24 ani, care lucra intr-o ferma de pasari, a murit.

Guvernul are in vedere o lege care sa contina reguli de prevenire a gripei aviare si planurile de tratament in cazurile de suspecte.