Fostul premier Adrian Nastase impreuna cu doi diplomati, ex-ministrul de Externe Mircea Geoana si actualul ministru Mihai Razvan Ungureanu s-au implicat in afacerea cerceilor de identificare a animalelor.

In mod direct sau pe cai diplomatice cei trei demnitari au intervenit intr-un conflict comercial care este si acum pe rolul instantelor de judecata. Aflat in Danemarca, ex-premierul Adrian Nastase a cerut in mod explicit autoritatilor romane amanarea cu trei saptamani a licitatiei organizate pentru identificarea animalelor.

La randul lor, cei doi diplomati au trimis la Guvern note care, daca ar fi fost aprobate de fostul premier Adrian Nastase si actualul sef al Executivului, Calin Popescu Tariceanu, Justitia ar fi trebuit sa transeze conflictul in favoarea firmei daneze respinse la licitatie.

Din cele doua documente – unul semnat de Mircea Geoana pe 26 noiembrie 2004, iar celalalt pe 6 ianuarie 2005, de Mihai Razvan Ungureanu – reiese ca „incidentul comercial" se va incheia doar daca instanta va pronunta o sentinta favorabila firmei perdante care sa nu fie urmata de un recurs.

Cititi articolul integral in Gandul