Anunt soc pentru Bulgaria. Americanii ar putea sa nu mai contruiasca baze militare pe teritoriul acestei tari. Declaratia a fost facuta de nimeni altul decat Adam Ereli, adjunct al purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat.

Oficialul de la Washington a prezentat ca motive, in primul rand, faptul ca Statele Unite sunt constiente ca Bulgaria nu ar putea garanta sprijinul populatiei pentru amplasarea de baze militare americane.

Mai mult, adjunctul purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat nu a exclus ca un alt motiv sa fie faptul ca Bulgaria ar putea sa nu permita armatei americane sa desfasoare actiuni de lupta de la aceste baze. Dupa aceste declaratii, Adam Ereli a adaugat ca Statele Unite pretuiesc Bulgaria ca pe un prieten si au nevoie de aceasta tara ca aliata.

Washingtonul si Sofia poarta astazi o ultima runda de negocieri cu privire la amplasarea unor bazelor americane iar rezultatul sigur il vom cunoaste in aceasta seara.

Discutii pentru realizarea acestui proiect se poarta inca din 2003, iar ideea de amplasare a unor baze de mici dimensiuni, mobile, in tari ca Bulgaria, Romania si Ungaria ii apartine secretarului american al Apararii, Donald Rumsfeld.