Nivelul primelor brute subscrise de catre BT Asigurari in primele trei trimestre ale anului in curs a ajuns la 14,77 mil. EUR (53,46 mil. RON), compania cu sediul central la Cluj-Napoca reusind o crestere de 141,77% fata de perioada similara a anului precedent.

BT Asigurari a crescut de 4,7 ori pe segmentul asigurarilor de viata fata de perioada ianuarie - septembrie a anului trecut. La nivelul primelor 9 luni ale anului in curs, valoarea primelor brute subscrise din asigurari de viata a ajuns la 1,13 mil. EUR, reprezentand 7,66% din subscrierile realizate de companie in perioada analizata.

Intrata la inceputul acestui an pe segmentul asigurarilor Carte Verde, BT Asigurari a subscris in perioada analizata pentru clasa de asigurari amintita prime brute care au depasit 1 mil. EUR ceea ce reprezinta 6,86% din portofoliul pe clase de asigurari al companiei.

Profitul realizat de BT Asigurari in primele 9 luni ale anului curent a totalizat 1,95 mil. EUR (7,08 mil. RON), depasind cu peste 500.000 EUR valoarea acestui indicator inregistrata de companie la finele anului precedent.

"2005 este un an in care am realizat ceea ce ne-am propus, iar in continuare vom dovedi ca putem atinge obiective si mai ambitioase" ne-a declarat domnul Ioan VREME, Director General Adjunct al companiei.

Rezultatele complete ale companiilor de asigurare din Romania le veti putea citi doar in Numarul 4/2005 al Revistei de Specialitate PROFIL Asigurari cu ocazia Galei Premiilor Pietei Asigurarilor, 28 noiembrie 2005, Sala TRONULUI, Palatul Regal.

alex.rosca@mxp.ro