Pensia facultativa:

Bani pusi deoparte pentru batraneti

de     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2005, 0:00


In sedinta de guvern de joi, Executivul a aprobat proiectul de lege privind pensiile facultative, act normativ ce vine in completarea Legii 239/2004 referitoare la pensiile ocupationale. Acest proiect prevede ca orice persoana activa va putea beneficia de o pensie facultativa, care nu depinde de pensia de la Stat.

Proiectul de lege are scopul de a imbunatati cadrul legislativ privind schemele de pensii facultative administrate privat, in conditiile unui control public transparent.

De pensiile facultative pot beneficia persoane peste 60 de ani care au contribuit cu cel putin 90 de achitari lunare, timp de 8 ani, la un fond de pensii special creat si administrat de o autoritate in subordinea Parlamentului. Nivelul contributiilor la fondul de pensii ajunge la 15% din venitul lunar impozabil.

Astfel, pot administra fonduri de pensii facultative societatile de pensii, de administrare a investitiilor si de asigurare, autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.32 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version