Ionut Lupescu s-a tinut de cuvint si a raspuns propunerii lui Mircea Sandu de a face parte din viitoarea echipa de conducere a Federatiei. Decizia fostului international vine cu trei zile inaintea alegerilor pentru scaunul de sef la Casa Fotbalului. Kaiserul spune ca toti angajatii FRF vor avea trei luni la dispozitie pentru a-si demonstra valoarea.

Sport Total: Te-ai hotarit? Accepti propunerea lui Mircea Sandu?

Ionut Lupescu: Da, m-am hotarit! Am cerut un timp de gindire si, asa cum am promis, am dat raspunsul. Acesta a fost afirmativ.

Ce functie vei ocupa in noua organigrama a FRF?

Voi fi directorul executiv. Va fi o functie noua, dupa modelul FIFA. Am tinut foarte mult sa nu am un rol decorativ. Am discutat cu Mircea Sandu si am stabilit transant care vor fi sarcinile mele. Eu voi conduce Federatia Romana de Fotbal, la modul executiv, bineinteles, dupa o linie stabilita de Adunarea Generala.

Nu iti este teama?

Nu. Stiu ca ma inham la o munca foarte grea, dar sint convins ca impreuna cu oamenii care vor fi linga mine si vor accepta strategia mea vom face treaba buna. Ma bag in gura lupului, dar stiu ce fac.

Cine e lupul?

Fotbalul romanesc!

Ce relatie vei avea cu Sandu pe viitor?

Voi colabora cu el la modul ca dinsul ma va consilia cind i-o voi cere. Deciziile imi vor apartine, dar ma voi sfatui cu dumnealui ori de cite ori va fi nevoie. Are totusi o experienta care nu poate fi contestata. Imi poate fi utila, mai ales la inceput.

Ai batut deja palma cu actualul presedinte al Federatiei?

Urmeaza sa am o discutie finala cu el, in care vom pune la punct toate detaliile. Vreau ca toate atributiile mele sa fie scrise negru pe alb, ca intr-un contract.

Salariul?

Nu conteaza banii. Am acceptat aceasta provocare nu pentru bani, ci pentru ca vreau sa fiu in continuare in slujba fotbalului romanesc. Pentru ca vreau sa fac ceva pentru el.

Prunea va face parte din echipa ta?

Depinde de el. Florin e inca jucator in activitate si e greu de crezut ca va renunta prea curind la acest statut.

Actualii salariati ai FRF trebuie sa se teama de Lupescu?

Toata lumea are la dispozitie, din momentul in care voi incepe munca, trei luni. Trei luni in care fiecare sa arate ce poate. Daca toti imi vor confirma asteptarile si pretent iile, vor ramine. Daca nu, ne despartim. Nimeni nu trebuie sa se teama de Ionut Lupescu. Nu vreau sa dau cu barda.

Sigur, vor veni si citiva oameni, dar cine isi va face treaba in liniile trasate va lucra in continuare alaturi de mine.

Cistiga Mircea Sandu?

Eu sper ca da, pentru ca am o strategie impreuna cu dinsul.

Modelul FIFA

Noua organigrama a Federatiei Romane de Fotbal va copia modelul de succes al FIFA. Din functia de presedinte, Mircea Sandu se va ocupa in primul rind de imaginea FRF. Nasul va avea astfel mult mai mult timp la dispozitie pentru a participa la actiunile FIFA si UEFA.

Actualul boss al FRF va fi prezent de asemenea la intilnirile cu posibili parteneri ai Federatiei. Executivul va fi astfel in miinile lui Ionut Lupescu, care va avea putere de decizie in toate actiunile forului de la Casa Fotbalului.

La lucru, din ianuarie

Ionut Lupescu va intra in piine in ianuarie, imediat dupa vacanta de iarna. Acesta va fi primul loc de munca al Kaiser-ului, dupa o pauza de un an si patru luni. Pe 31 august 2004, Ionut Lupescu isi incheia conturile cu FC Brasov, unde a ocupat functia de antrenor principal.

Prin acceptarea ofertei lui Mircea Sandu, el si-a luat astfel adio de la meseria pentru care isi luase diploma in Germania, tara in care a jucat cea mai mare parte a carierei de fotbalist profesionist.

ADALBERT KASSAI (secretar general FRF): "Sint bucuros ca Ionut Lupescu a luat aceasta decizie. In ceea ce priveste posibila colaborare dintre noi, sint convins ca va fi benefica pentru fotbal. Ne stim fiecare atributiile"

Ce zice Mircea Sandu:

Ma bucur pentru el

Presedintele FRF, Mircea Sandu (foto), era foarte bucuros de faptul ca Ionut Lupescu i-a acceptat propunerea de a lucra impreuna, in cazul in care se va afla in continuare in fruntea Federatiei. Nasul spune ca alegerea pe care Kaiser-ul a facut-o este una foarte buna. "Era normal sa se gindeasca mai mult timp, fiindca se inhama la o munca destul de grea.

Sint bucuros ca Ionut a facut acest pas, iar eu ii promit ca va avea tot sprijinul meu. Asa cum am mai spus, in cazul in care voi fi ales pentru un nou mandat, Lupescu va avea un program destul incarcat, fiindca se va ocupa de treburile administrative ale FRF. Nu este un lucru usor, insa sint convins ca se va descurca", a precizat Sandu.

Oficialul de la Casa Fotbalului a mai facut referire si la viitoarea echipa: "Kassai va ocupa functia de director adjunct pe probleme de campionat intern. Al doilea post de director adjunct va fi ocupat de un fost international".

Gica Popescu crede ca sansele lui Mircea Sandu de a cistiga nu au crescut o data cu anuntul lui Ionut Lupescu

Baciul s-a aratat mirat

Mircea Sandu a reusit sa-l convinga pe Ionut Lupescu sa urce in barca sa. Imediat ce Nasul l-a ofertat pe Kaiser, intre acesta si Gica Popescu s-au iscat, in mai multe rinduri, conflicte. La un moment dat, in aceasta poveste au intervenit Dan Petrescu si Victor Becali, care, sustinindu-l pe Popescu, l-au atacat pe Lupescu. Generatia de Aur s-a scindat astfel in doua tabere.

Dar Ionut Lupescu nu a dat din prima de inteles ca l-ar fi ales pe Nasul in dauna Baciului.

De fapt, Kaiserul a asteptat momentul potrivit pentru a urca in barca Nasului. A asteptat un moment nefavorabil pentru fostul sau coleg de la nationala, si acesta a venit o data cu sosirea lui Popescu la Craiova, unde a fost primit destul de urit. Legat de anuntul fostului sau coleg, Gica Popescu a punctat, vizibil afectat: "Sint surprins ca Ionut Lupescu s-a hotarit sa lucreze cu Mircea Sandu.

Oricum, nu cred ca, o data cu aceasta asociere, Mircea Sandu va avea mai multe sanse decit pina acum sa cistige alegerile", a declarat ieri Gica Popescu.