Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a extins resursele de numerotatie acordate companiilor S.C. Orange Romania S.A., S.C. Telemobil S.A. si companiei S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. (noua denumire a S.C. Cosmorom S.A.) cu peste doua milioane numere, potrivit unui comunicat de presa al ANRC.

Autoritatea a suplimentat resursele de numerotatie acordate Orange Romania cu un milion de numere, care urmeaza a fi folosite pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national.

Pana in momentul de fata, companiei i-au fost alocate in total 10 milioane de numere nationale din domeniul 0Z=07, 3.000 de numere Premium Rate, precum si indicativul individual 1034 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar.

De asemenea, compania S.C. Telemobil S.A. a primit dreptul de a utiliza inca 1.000.000 de numere din domeniul 0Z=07 pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national, dispunand din acest moment de 2 milioane de numere pentru aceste servicii si de indicativul 1038 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar.

ANRC a suplimentat resursele de numerotatie si catre S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., care a solicitat si a primit, in plus fata de resursele alocate anterior companiei Cosmorom S.A., 3.000 de numere non-geografice pentru servicii cu tarif special din domeniul 0Z=09 si indicativele pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar (1036) si fara ton intermediar (1636).

Pe langa aceste resurse de numerotatie, compania Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. beneficiaza de 2 milioane de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila si de 1.000 de numere pentru furnizarea de servicii de acces la retele de date si Internet din domeniul 0Z=08.