Cadrele didactice vor continua greva generala si saptamana viitoare. Sindicalistii au luat aceasta decizie dupa discutiile purtate, vineri, cu reprezentantii Executivului, relateaza agentiile internationale de presa. La finalul negocierilor, ministrul de stat, Gheorghe Pogea, a reafirmat ca oferta Executivului ramine aceeasi: o majorare salariala de 8 la suta pe 2006.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu a declarat pentru Radio Romania ca Guvernul nu este de acord cu majorarea salariala.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint, Aurel Cornea a afirmat, la randul sau, ca la inceputul saptaminii care urmeaza, va avea loc o intilnire a celor patru federatii si se vor hotari actiuniile viitoare.

In acelasi timp, Guvernul s-a angajat, printr-o noua forma a acordului propus sindicatelor din invatamant, sa elaboreze, pana la 15 aprilie 2006, un proiect de lege privind salarizarea personalului bugetar, care sa intre in vigoare la inceputul anului 2007.