Cel mai mare cartier de locuinte construit dupa 1989 a fost deschis, iar cativa dintre noii locatari si-au primit deja cheile de la noua casa si urmeaza sa isi incheie contractele cu furnizorii de utilitati si sa isi mute patul, biroul si animalul de companie in cartierul Brancusi.

Unul din cele 22 de blocuri are insa in continuare probleme. Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) intentioneaza sa cesioneze contractul unui al treilea constructor, dupa ce primul l-a cedat unui al doilea, ,care nici el nu se simte prea bine", dupa cum a declarat Gheorghe Popescu, directorul ANL.

Scandalurile in jurul cartierului Brancusi par sa fie ingropate. ,Este legal sa beneficieze de o locuinta si angajati ai primariei, si orice alta categorie care se incadreaza in prevederile legale", a declarat prefectul Mioara Mantale.

Criteriile care au stat la baza intocmirii punctajelor se refera la situatia locativa, starea civila si de sanatate ale solicitantilor, vechimea cererii, venitul mediu net lunar pe membru de familie, nivelul de studii si locul de munca.

Chiria pe care o vor plati beneficiarii este de 350.000 lei lunar. Dupa implinirea varstei de 35 de ani, chiriasii nu vor fi dati afara din case, ci vor plati o chirie la nivelul pietei. Banii vor fi investiti apoi in construirea altor locuinte.

Citeste articolul complet in Adevarul