Ceea ce acum 10 ani nu era decat un teren viran inconjurat de padure, a devenit astazi noua zona rezidentiala a Bucurestilor, ingloband un procentaj de circa 80% din totalul noilor constructii rezidentiale din intreaga capitala.

Este vorba de zona Pipera-Tunari. Dezvoltarea zonei pare sa nu se fi incheiat, in masura in care noi proiecte sunt anuntate in aceasta zona.

Proiecte care nu urmaresc doar constructia de vile, ci si de case mai ieftine sau de apartamente in blocuri, dupa cum arata un studiu al companiei Eurisko. Noile blocuri vor fi insa mult mai inalte decat cele construite in anii comunismului, iar apartamentele din ele vor fi mai mari si, fireste, mai scumpe.

Alte zone aflate la periferia orasului isi asteapta randul la dezvoltare. Una dintre acestea este Fundeni-Colentina unde va aparea primul mare cartier chinezesc din Romania. Pe de alta parte, si zonele din interiorul orasului au devenit interesante pentru investitori.

Desi zona Pipera - Tunari ramane favorita in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor imobiliare, noi proiecte sunt anuntate pentru anii viitori in alte zone ale Capitalei. Pe langa cele din comunele limitrofe Bucurestilor (Domnesti, Corbeanca, Pantelimon), noi constructii vor aparea si in interiorul orasului.

Potrivit companiei imobiliare Regatta, in Bucuresti vor fi construite peste 4.500 de locuinte in urmatorii ani. In zona centru-sud vor fi ridicate 2.000 de apartamente, 700 in zonele de centru si nord. Alte apartamente vor fi puse la punct in zona Jandarmeriei (200).

La intersectia Soselei Mihai Bravu cu Splaiul Unirii va fi amplasat primul ansamblu de locuinte in blocuri-turn din Romania.

Investitia care ar putea atinge suma de 150 milioane euro va fi dezvoltata de catre compania indiana Asmita. Pe un teren de 27.000 mp vor fi amplasate sapte cladiri ce vor avea intre 16 si 24 de etaje, cu 780 de apartamente cu una, doua sau trei camere. Pretul de achizitie porneste de la circa 1.000 euro/mp.

Citeste articolul complet in Averea