Rotirile de cadre au o semnificatie aparte in Rusia lui Vladimir Putin, pentru ca in cea a lui Boris Eltin, numirile si destituirile starneau acelasi interes ca si rubrica meteo. Daca Eltin radea printr-un ukaz cate o intreaga grupare din elita politica, Putin e mult mai ponderat.

De unde si prezumtia ca Putin are intotdeauna un plan. Analistii se intrec in a gasi logica ascunsa a schimbarilor de cadre din esaloanele superioare ale puterii.

Care sunt faptele? Dmitri Medvedev, seful administratiei prezidentiale, a fost numit prim-vicepremier. Serghei Ivanov, ministrul Apararii, a fost numit vicepremier, pastrand si portofoliul Apararii.

In fruntea administratiei prezidentiale a fost numit Serghei Sobeanin, fostul guvernator al regiunii Tiumeni. Au fost destituiti reprezentantii speciali ai presedintelui din zonele Volga si Orientul indepartat, Serghei Kirienko si generalul Konstantin Pulikovski. In locul lor au fost numiti ex-procurorul Baskiriei, Aleksandr Konovalov, si fostul primar din Kazani, Kamili Ishakov.

Citeste articolul complet in Averea