BRD ia bani ilegal din buzunarele romanilor prin creditul Expresso in euro cu dobanda variabila. Contractul conceput de banca contine multe capcane interzise de legile romanesti sau europene care ii permit bancherului sa-si acopere incompetenta pe spinarea clientului.

BRD ascunde marsavia sub clauza abuziva "BANCA poate indexa procentul de dobanda, in conformitate cu costul resurselor de creditare si dobanda de refinantare practicata de BNR". Sub aceasta formulare, bancherul poate sa urce unilateral dobanda pana la 18%, desi clientul este atras cu o dobanda de 10,5%.

La un imprumut de 10.000 de euro, omul ridica de la casierie 8841 de euro, pentru ca restul e oprit de banca sub forma asigurarii si comisionului de intocmire a dosarului. Pentru a conferi "seriozitate" creditului Expresso, in afacere este varata ilegal si BNR. Mai mult, banca nu-l informeaza pe client despre modificarea dobanzii si-l trece la capitolul rau-platnici.

Chestionati cu privire la legalitate contractului, sefii BRD, Patrick Gelin si Patrick Porcher, au evitat raspunsurile si au dat vina pe sistemul bancar care practica aceleasi conditii de creditare.

Citeste articolul pe larg in Ziua