Interesele economice primeaza in fata grijilor pentru drepturile omului sau democratie - aceasta este concluzia care se desprinde analizand continutul intalnirilor la nivel inalt ale catorva dintre cei mai puternici oameni ai planetei, derulate in weekendul care a trecut. Presedintele american, George W.

Bush, s-a aflat in vizita la Beijing, in timp ce omologul sau rus s-a intalnit la Tokyo cu premierul nipon. In ambele cazuri, subiectul central al discutiilor au fost afacerile, liderii implicati parand sa lase la o parte disensiunile pe diverse teme pentru a putea aborda pe indelete aspecte economice vitale pentru tarile lor.

Politica interna este treaba noastra, in schimb comertul este o problema comuna - aceasta este esenta mesajului adresat de presedintele chinez Hu Jintao omologului sau american.

Liderul chinez nu a facut nicio concesie in problema respectarii drepturilor omului, reluata cu insistenta de oficialii americani, multumindu-se sa ofere Washingtonului un important contract pentru achizitionarea a 70 de avioane Boeing, releva AFP

Citeste articolul integral in Evenimentul Zilei