Olandezii au fost tristi saptamana trecuta. Au deplans soarta unei vrabii a carei viata a fost curmata in mod brutal.

Povestea „crimei" a inceput in orasul Leeuwarden, odata cu dorinta unor realizatori de televiziune de a bate recordul dominoului, aranjand si doborand mai apoi nu mai putin de 4.155.476 de piese. O suta de voluntari au dat dovada de o vointa sisifica, construind interminabilul sirag, dar, la un moment dat, o vrabie a venit sa strice toate planurile.

Si le-a stricat la modul propriu, doborand prematur 23.000 de piese. Stricaciunile nu au continuat pentru ca un exterminator a incoltit rapid pasarea si a ucis-o cu sange rece cu o pusca cu aer comprimat.

Urmarea a fost crunta. S-a dovedit ca vrabia era pe lista speciilor aflate pe cale de disparitie in Olanda. Presa olandeza a vuit, aparatorii drepturilor animalelor s-au declarat revoltati, iar un site infiintat a primit mii de mesaje in memoria defunctei. Cel care a apasat pe tragaci a fost amenintat cu moartea.

Altminteri, vineri, dupa un usor branci dat de vedeta pop Anastasia primei piese, toate celelalte 4.155.475 au cazut cuminti, stabilind un nou record mondial.