Pentium 4 674 si 662 sunt primele procesoare care dispun de Intel Virtualization Technology; ele ruleaza la 3.8 si respectiv 3.6 GHz (cu un PSB de 800 MHz), avand integrat un cache L2 de 2 MB.

Desigur, toate celelalte standarde sunt suportate: E64MT (instructiuni pe 64 de biti), EDB (Execution Disable Bit), EIST (Enhanced Intel SpeedStep), HyperThreading etc, insa CPU-urile detin un singur nucleu.

Noile chip-uri sunt compatibile cu placile de baza actuale, precum cele cu chipset-uri din seriile 945 si 955. Totusi, pentru a profita de avantajele virtualizarii, ar putea fi necesar un update de BIOS, pe langa folosirea unui software adecvat.

Virtualizarea presupune posibilitatea rularii simultane a mai multor sisteme de operare, fiind o extensie a ideilor ce stau la baza tehnologiei HyperThreading si implementarii a doua nuclee in acelasi procesor.

Astfel, administratorii vor putea rula diverse servicii pe calculatoarele client dintr-o retea fara a intrerupe sau incomoda activitatea utilizatorului. De asemenea, prin crearea de partitii virtuale, actiunea virusilor sau a exploit-urilor ar putea fi ingradita.