ANRC a extins resursele de numerotatie acordate companiilor S.C. Orange Romania S.A., S.C. Telemobil S.A. si companiei S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. (noua denumire a S.C. Cosmorom S.A.).

Astfel, in urma unei cereri inaintate de compania S.C. Orange Romania S.A. catre ANRC, resursele de numerotatie acordate acesteia au fost suplimentate cu 1.000.000 de numere care vor fi folosite pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national.

Pana in acest moment, companiei i-au fost alocate in total 10 milioane de numere nationale din domeniul 0Z=07, 3.000 de numere Premium Rate, precum si indicativul individual 1034 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar.

Compania S.C. Telemobil S.A. a primit dreptul de a utiliza inca 1.000.000 de numere din domeniul 0Z=07 pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national, dispunand din acest moment de 2 milioane de numere pentru aceste servicii si de indicativul 1038 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar.

S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. a solicitat si a primit, in plus fata de resursele alocate anterior companiei Cosmorom S.A., 3.000 de numere non-geografice pentru servicii cu tarif special din domeniul 0Z=09 si indicativele pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar (1036) si fara ton intermediar (1636).

In afara acestor resurse de numerotatie, compania Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. beneficiaza de 2 milioane de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila si de 1.000 de numere pentru furnizarea de servicii de acces la retele de date si Internet din domeniul 0Z=08.