Noul proprietar al companiei Astral TV taie in carne vie: serviciile de televiziune digitala au fost suspendate in urma performantelor tehnice dezastruoase.

Piata romaneasca de televiziune prin cablu este in continua dezvoltare. Deocamdata, numai ca numar de abonati, pentru ca din punctul de vedere al calitatii serviciilor mai e mult pana departe. De exemplu, serviciile de televiziu-ne digitala oferite de compania Astral nu au reusit decat sa compromita aceasta idee, altfel extrem de generoasa.

Televiziunea digitala este visul oricarui furnizor de televiziune prin cablu sau prin alt suport de transmisie (fibra optica, satelit, wireless). Motivatiile? Simple.

Pe post de televizor poate fi un simplu monitor (prin intermediul unui set-top-box care are rolul de tuner TV), calitatea imaginii si a sunetului sunt exceptionale si, nu in ultimul rand, pot fi receptionate sute de programe, independent de performantele tehnice ale televizorului.

Din nefericire, la romani, orice poveste de succes are si un „om rau". In acest domeniu, al televiziunii digitale, el poarta numele de Astral TV. Serviciul de televiziune digitala prin fibra optica, lansat la inceputul anului, s-a dovedit un fiasco total.

O intentie laudabila a fost pana la urma compromisa din cauza grabei cu care a fost implementata - problemele tehnice si lipsa de comunicare dintre furnizor si client sunt doar cele mai grave aspecte.

De altfel, noul proprietar al companiei Astral TV a recunoscut deficientele existente si a decis, pana la rezolvarea lor, suspendarea pachetului „Astral digital". Astfel, nu vor mai fi incheiate contracte pentru acest tip de servicii.

Citeste articolul pe larg in Saptamana Financiara