Biroul Permanent Central al PNL a hotarat ca vor fi sanctionati parlamentarii partidului care au lipsit de la dezbaterile de saptamana trecuta pe tema bugetului pe anul 2006.

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a anuntat la finalul sedintei ca s-a luat o decizie politica de sanctionare a celor care au absentat, iar listele vor fi facute publice luni, atat la nivel central, cat si local, potrivit Radio Romania Actualitati.

Tariceanu a calificat atitudinea parlamentarilor chiulangii drept absolut condamnabila si a precizat ca prin aceasta colegii sai din coalitie creeaza dificultati in functionarea majoritatii.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu s-a mai discutat despre relatiile cu PD, aceasta problema fiind abordata duminca la intrunirea pe care au avut-o cele doua partide, unde s-a convenit incetarea dialogurilor celor doua formatiuni politice prin intermediul presei.

Calin Popescu Tariceanu a mai precizat ca relatia cu democratii este foarte buna, iar cei care isi fac iluzii ca alianta cu PD se va destrama se inseala.

In plus, presedintele PNL spune ca nu are informatii despre deturnarea unor parlamentari liberali catre alte formatiuni politice.

Reactia vine dupa ce vicepresedintele formatiunii, Puiu Hasotti afirmase ca un grup de parlamentari liberali intentioneaza sa demisioneze, sa se inscrie in Partidul Popular Crestin Democrat pentru ca apoi sa treaca la PD.

Potrivit aceleiasi surse, referindu-se la alegerile anticipate, premierul a declarat ca intotdeauna cand majoritatea considera necesar poate sa le declanseze, insa acest lucru nu se anunta, ci se face la momentul oportun.