Gica Popescu a spus ca lupta pentru sefia FRF a fost o batalie pierduta in culise si nu a parut deloc impacat cu rezultatul votului. El a opinat ca Mircea Sandu nu va reusi sa-si duca mandatul la bun sfirsit, urmind o noua revolutie in fotbalul romanesc. Fostul international crede ca nu va fi nevoie sa astepte patru ani pentru a deveni presedinte.

La aproximativ o ora si jumatate de la rezultatul votului de ieri, Gica Popescu a organizat o conferinta de presa. Vizibil afectat de infringere, el a pus esecul pe seama unui sistem mafiot, care nu avea cum sa fie doborit: "Victoria este opera celor tari, iar ei au fost mai tari decit mine. A fost greu, dar nu regret nici un moment ca am avut curajul sa-l infrunt pe Mircea Sandu.

Vreau sa fiu clar, a fost o batalie pe care nu am pierdut-o pe teren, ci in culise".

Baciul a precizat ca a crezut in sansa lui de a deveni presedinte pina in seara de dinaintea alegerilor: "Marti seara am fost la Centrul de la Mogosoaia si am inteles cum stau lucrurile, a fost un semnal ca ceva necurat se va intimpla a doua zi".

Desi extrem de dezamagit de faptul ca a pierdut lupta pentru sefia FRF, Gica Popescu a dat de inteles ca nu se poate impaca cu situatia, marturisind ca va lupta in continuare pentru a-l detrona pe Mircea Sandu:

"Ceea ce s-a intimplat la aceste alegeri ma intareste si mai tare. Voi continua sa ramin aproape de fotbal si am datoria sa nu renunt la lupta. Voi dezvolta in continuare proiecte spre binele fotbalului romanesc. Sint sigur ca eu voi fi urmatorul presedinte al FRF".

Fostul capitan al echipei nationale si al Barcelonei a rabufnit abia in momentul in care a fost intrebat daca va candida din nou la sefia FRF peste patru ani. "Nu il vad pe Mircea Sandu inca patru ani la conducerea fotbalului romanesc, nu cred ca isi va duce mandatul la sfirsit. De fapt sint convins de asta! O sa vedeti, tot eu voi fi cel care va conduce Federatia!".

Gica Popescu a refuzat sa dezvolte aceste afirmatii, lasind, insa, de inteles ca va vina eventualii pasi gresiti ai Nasului. El a vrut sa se inteleaga ca fotbalul romanesc va avea curind de-a face cu o noua revolutie, una de amploare, in urma careia Adunarea Generala sa organizeze mult mai devreme noi alegeri la FRF.

"Cu Mircea Sandu, fotbalul nu numai ca sta pe loc, dar se intoarce si inapoi", a precizat Baciul.

"Trebuia sa-l atac mai mult"

Fostul capitan al echipei nationale a facut o dezvaluire surprinzatoare: "Imi pare rau ca nu am fost mult mai incisiv in aceasta campanie. Trebuia sa-l atac mai mult pe Mircea Sandu pentru ca o merita. Oricum, ii reamintesc ca eu am jucat cel mai mult ca fundas, si, il anunt, ca de acum incolo o sa-i fac un marcaj foarte strins".

Acuze pentru Prunea

Florin Prunea, fostul coleg de la nationala al lui Popescu, nu a stat prea departe de cei doi contracandidati, in timpul campaniei pentru FRF. "S-a contrazis foarte mult in ultima vreme. Ba ma suna sa imi spuna ca ma sustine, ba nu era de acord cu mine. A fost cind cu mine, cind cu ceilalti", a spus Baciul. Alaturi de Ionut Lupescu, Florin Prunea urmeaza sa faca si el partea din echipa Nasului.

DUMITRU DRAGOMIR (presedinte LPF): "M-a surprins placut numarul mare de voturi obtinut de Popescu. Dupa cum am vazut ca sint montati electorii, nu ma asteptam sa depaseasca 50 de voturi. Atuul lui Mircea Sandu a fost experienta"

Replica la Muresan

Gica Popescu a tinut sa-i raspunda si presedintelui lui CFR Cluj, Iuliu Muresan (foto dreapta), cel care afirmase in timpul sedintei de vot ca Baciul este o creatie a mediei din Romania: "Sint o creatie a fotbalului, o creatie a muncii mele. Nu ziarele si televiziunile m-au facut ceea ce sint, nu ele m-au facut capitan la echipa nationala si la Barcelona.

Lui Muresan ar trebui sa-i fie rusine". Presedintele celor de la CFR Cluj a fost primul care a anuntat, in campania pentru FRF, ca il sustine pe Mircea Sandu.