Cristian Boureanu a afirmat in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix ca "PNL are in momentul de fata cel putin inca trei lideri care trec in increderea electoratului de procentul domnului Calin Popescu Tariceanu si de 30%". Acestia sunt Mona Musca, Gheorghe Flutur si Theodor Stolojan.

"Semnalele pe care le primesc eu ca lider, si pe care mi le asum si le spun, sunt ca facem greseli nenumarate.

Cei mai multi, nu toti, care au o cota ridicata de incredere la nivel national din partea populatiei, si care au reprezentat purtatorii de mesaj si garant pentru punerea in practica a programului de guvernare de catre PNL au fost indepartati sau marginalizati pe decizia politica", a completat Boureanu.

Intrebat daca exista o grupare pro Stolojan in PNL, Orban a spus ca "exista oameni nemultumiti in partid, care cred ca prin readucerea lui Stolojan si-ar recastiga puterea pe care o aveau pe vremea aceea" si considera ca "domnul Stolojan e un fel de panaceu universal pentru PNL".

"Domnul Stolojan s-a retras din cursa presidentiala cu doua luni inainte. Dupa opinia mea, o asemenea decizie, indiferent care au fost motivele care au stat la baza, reprezinta de fapt o dezertare de la niste obligatii pe care le avea", a replicat Ludovic Orban.

Cristian Boureanu: "Este cea mai mare cadere in procente pe care a avut-o un premier dupa revolutie, intr-o perioada atat de scurta de timp"

In emisiunea Romania la Raport, liberalul Cristian Boureanu a afirmat ca:

"Sub presedintia premierului Calin Popescu Tariceanu si sub functia de la Guvern pe care o are ne-a adus pe pozitia de al treilea partid al tarii deocamdata cu perspective negre".

El a declarat ca "este pentru prima oara dupa 1998 cand PNL a inceput sa scada si foarte abrupt de data aceasta in ochii electoratului". "Sub presedintia lui Stolojan, PNL a reusit sa ajunga al doilea partid al tarii, iar raportul PNL-PD era aproape de 1 la 1. Alianta a pierdut in sondaje 10 procente, cele mai multe din cauza PNL, iar noi nu mai suntem al doilea partid al tarii.

Am cerut PNL o analiza ca sa vedem de ce o parte din liberali migreaza la PD", a spus Boureanu.

Cristian Boureanu: Reprezentantii CNC au luat decizii fara mandat

Liberalul Cristian Boureanu a afirmat ca cei 7 reprezentanti pe care ii are PNL in Coalitie au luat decizii "in mod repetat" fara sa aiba mandat din partea partidului. El sustine ca "de multe ori Biroul Permanent al PNL era programat dupa CNC", astfel ca reprezentantii liberali nu discutau in interiorul partidului ceea ce se hotara in CNC.

Ludovic Orban ii cere demisia din PNL lui Cristian Boureanu daca nu face publice numele liberalilor care au negociat cu PSD

"Dumneavoastra ati spus ca se negociaza cu PSD si o sa va cer public si in delegatia permanenta numele persoanelor care negociaza cu PSD, iar daca nu veti sustine aceasta afirmatie va voi cere sa va dati demisia nu din Biroul Permanent, ci din PNL", a declarat Ludovic Orban in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora La Rodio Mix.

Afirmatia presedintelui PNL Bucuresti vine in replica la cea a lui Cristian Boureanu, care a spus ca "are informatii certe" conform carora "lideri ai PNL au negociat cu PSD intre turul 1 si 2, ca s-a negociat cu PSD-ul pe toata durata campaniei electorale si ca au fost voci in PNL care au spus foarte clar ca ne bazam pe un sprijin al PSD-ului in cazul unui guvern minoritar.

Au fost discutii pariculare care s-au purtat. Au existat intalniri intre lideri PNL importanti si lideri ai PSD in perioada in care s-a luat decizia renuntarii la demisie".

Ludovic Orban l-a avertizat pe Cristian Boureanu ca asemenea declaratii fac rau partidului pentru ca "par sa vina din interior".

Valeriu Stoica cere Congres Extraordinar PNL pana in aprilie

Unii liberali sustin ca un Congres extraordinar este singura solutie pentru PNL de a-si recastiga credibilitatea in sondaje. In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la radio Mix, Valeriu Stoica a spus ca "daca pana acum avea rezerve fata de aceasta solutie", acum nu mai are nici un dubiu.

"Integrarea Romaniei in UE nu va insemna neaparat si relansarea PNL-ului, pentru ca nota de plata interna va fi oricum decontata de PNL, ca urmare, un congres se poate face chiar inainte de aprilie anul urmator", a afirmat Valeriu Stoica.

"De la inceputul anului, raportul de forte dintre PNL si PD s-a schimbat, iar legitimitatea e discutabila cand e vorba de liste", a comentat Stoica.

Cristian Boureanu nu e convins de necesitatea unui congres extraordinar. El considera ca primul ministru ar trebui sa fie mai ferm.

"Nu vreau sa ma grabesc sa cer un congres extraordinar. Premierul Calin Popescu Tariceanu trebuie sa dea dovada de mai multa fermitate in actiunile guvernamentale pe care le are", a spus Boureanu.

Ludovic Orban sustine ca solutiile pentru cresterea credibilitatii PNL sunt "intarirea reprezentantilor numiti in Guvern, imbunatatirea performantei primului ministru, caruia ii recomand mai multa fermitate si hotarare in ceea ce sustinerea intereselor alegatorilor liberali si finalizarea procesului de tranzitie".

El spune cava fi de acord cu organizarea congresului in primavara "daca exista un curent de opinie suficient de puternic".