Odata cu finalizarea cu succes a schimbului de actiuni – prin care 93,93% dintre actionarii HVB Group au dat curs ofertei UniCredit – noul UniCredit Group si-a inceput activitatea.

Cu active totale de 770 miliarde EUR, la finalul lui iunie 2005, si cu o capitalizare de piata de 54 de miliarde EUR, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.

In Romania, UniCredit Group este reprezentat de UniCredit Romania, HVB Bank Romania si Banca Tiriac, care, din acest moment, fac parte din UniCredit Group. Cumulate, activele totale ale celor trei banci ar fi de aproximativ 3 miliarde EUR, clasand UniCredit Group pe o pozitie puternica pe piata bancara din Romania, in special in ce priveste segmentele de corporate si retail banking.

Impreuna, cele trei banci deservesc in jur de 800.000 de clienti prin 121 unitati. Deocamdata, intr-o prima etapa, cele trei banci isi vor desfasura operatiunile in paralel.

HVB Bank Romania si Banca Tiriac continua sa fie subsidiare ale Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), cu sediul in Viena, care este acum membru al UniCredit Group. Este planificat ca Divizia pentru Europa Centrala si de Est (ECE) a UniCredit Group sa aiba sediul in Viena.

Reteaua din ECE s-ar extinde de la 1.000 de sucursale – cat avea pana acum BA-CA – la aproximativ 2.800, in timp ce activele totale ar creste de la 36,5 miliarde EUR la 80 miliarde EUR.

Numarul angajatilor din aceasta regiune ar creste cu mai mult de doua ori, de la 19.000 la 50.000. In plus, Divizia ECE va deveni responsabila si pentru operatiunile Grupului in Rusia, Ucraina, Turcia si tarile Baltice, deservind astfel clienti din 17 tari.

Responsabilitatea pentru Divizia ECE a noului UniCredit Group ii va reveni lui Erich Hampel, presedintele Consiliului de Administratie al BA-CA. La intalnirea de pe 18 noiembrie 2005 a Consiliului de Administratie al UniCredit, Erich Hampel a fost numit in Comitetul de Directie al noului UniCredit Group.

Inceputul activitatii noului UniCredit Group va fi marcat de desfasurarea unei campanii media in intreaga Europa. Campania va incepe pe 24 noiembrie si se va derula pana pe 12 decembrie 2005.