Cadrele didactice continua greva generala aflata in a treia saptamana. Liderii celor patru federatii sindicale reprezentative au anuntat cu putin timp in urma, intr-o conferinta de presa, dupa consultarea colegilor din teritoriu, ca nu vor intra la cursuri.

Asadar, cele 4 federatii reprezentative, Alma Mater, Federatia Educatiei Nationale, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Invatamantul Preuniversitar "Spiru Haret" nu vor semna proiectul de acord propus de guvern.

Ei considera oferta guvernantilor dispretuitoare si au anuntat ca inclusiv profesorii care reluasera cursurile zilele trecute vor intra din nou in greva.

Sindicalistii au facut apel la intelegerea parintilor si elevilor in criza creata in invatamant si le-a multumit pentru sprijinul acordat. Ei au spus ca vinovati pentru aceasta situatie sunt doar guvernantii care nu gasesc o solutie pentru rezolvarea situatiei.

Liderii profesorilor asteapta invitatia guvernului la negocieri "reale" si spun ca nu vor ceda, adica nu vor accepta mai putin de 3 mii de miliarde de lei pentru cresterea salariilor anul viitor. Ei spun ca nu mai sunt dispusi sa accepte o viata de "privatiuni si umilinte".

Profesorii sunt revoltati ca pentru cererile minerilor s-au gasit bani, imediat ce acestia au amenintat ca vin la Bucuresti iar Parlamentul cheltuieste fonduri pe chestiuni inutile, in timp ce guvernanti motiveaza ca daca ar mari salariile cadrelor didactice ar creste inflatia.