Synevo International, divizia de servicii medicale de laborator a grupului international Medicover continua sa raporteze o crestere importanta de 40% a veniturilor pe trimestrul trei fata de anul trecut, in valoare de € 3.5 milioane (incluzand si veniturile inter-segmente de € 0.4 millioane).

Veniturile pentru primele 9 luni ale acestui an au fost de € 9.9 milioane (incluzand si veniturile inter-segmente de € 1.2 milioane), ceea ce reprezinta o crestere de 54%. Cresterea interna a fost de 18% pentru trimestrul trei si respectiv 34% pentru primele 9 luni.

Veniturile inregistrate de Synevo Romania s-au ridicat la € 2.0 milioane pentru trimestrul trei si € 6.0 milioane pentru primele noua luni ale anului (incluzand veniturile inter-segmente), ceea ce reprezinta o crestre interna de 23% si respectiv 35%.

Veniturile pentru serviciile de laborator din Polonia pentru trimestrul trei s-au ridicat la € 1.5 milioane si respective la € 3.9 milioane pentru primele noua luni (incluzand veniturile inter-segmente), ceea ce reprezinta o crestere de 68% si respectiv 98%, din care 7% si respectiv 33% a fost crestere interna.

Achizitionarea Euro-Lab este inclusa in cifrele din serviciile de laborator din Polonia incepand din luna august a acestui an si reprezinta o contributie de 0.5 milioane la veniturile din Polonia pentru trimestrul trei.

Pentru viitorul apropiat, pe fondul cresterii economice si a publicarii noii legislatii privind externalizarea unor servicii din partea spitalelor se estimeaza un potential pozitiv pentru crestere.

Synevo Romania este lider pe piata avand acoperire la nivel national prin 8 laboratoare in Bucuresti si judetele Cluj, Constanta, Satu Mare si Suceava la care se adauga 12 centre de recoltare.