Televiziunea Romana a batut palma cu Mandragora Film pentru difuzarea, in 2006, a filmului Moartea domnului Lazarescu, cel mai premiat lung metraj romanesc din ultimii ani.

Filmul, care face parte dintr-o serie de sase lung metraje intitulata

Povesti de la marginea Bucurestiului, a fost lansat in cinematografe atat in Romania (septembrie 2005), cat si in Franta, urmand sa ruleze pe marile ecrane si in SUA, in martie 2006. Tot in primavara lui 2006 va fi disponibil pe casete video si DVD.

TVR a alocat deja acestui film o editie a emisiunii Garantat 100%,

invitatul lui Catalin Stefanescu fiind chiar regizorul Cristi Puiu. "Chiar

vreau sa fiu dictator si ma bucur de acest privilegiu. M-am nascut sa fiu dictator pe platou. (.) Trebuie sa fie o singura mana, o singura taietura, o singura voce... Ultima trebuie sa fie a regizorului", a declarat Cristi Puiu, la Garantat 100%.

Televiziunea publica a mai colaborat cu regizorul si cu alte ocazii, iar in anul 2004 acesta s-a aflat printre personalitatile laureate in cadrul Premiilor TVR International pentru promovarea imaginii Romaniei in lume.

Printre premiile obtinute de Moartea domnului Lazarescu in 2005 se numara: Marele Premiu Un certain regard, Cannes - 2005, Marele premiu al juriului si Cel mai bun actor Ion Fiscuteanu la Lebada de Aur - Copenhaga, 2005, Cel mai bun film si Cea mai buna actrita - Luminita Gheorghiu la Premiile Bayard d´Or - Belgia, 2005.

Centrul National al Cinematografiei a selectionat Moartea domnului Lazarescu pentru a reprezenta tara noastra la categoria cel mai bun film strain, la Premiile Oscar, si a mai fost nominalizat la doua categorii (cea mai buna regie si cel mai bun scenariu) la European Film Academy Awards.

Televiziunea Romana si-a facut un renume din achizitionarea si difuzarea filmelor de succes, ale caror calitati au fost recunoscute nu numai de critici si de spectatori/telespectatori, ci si de juriile unor importante competitii internationale.

Dintre filmele si serialele de succes difuzate deja de TVR sau care urmeaza a fi incluse in programele noastre amintim:Monster, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Shakespeare in Love, Monster´s Ball, Quiz Show, precum si serialele americane Desperate Housewives si Lost etc.