Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii (ANRC) estimeaza circa patru milioane de utilizatori de Internet la finele primului semestru al anului, a declarat marti presedintele ANRC, Dan Cristian Georgescu, cu ocazia deschiderii ROCS 2005 (Romanian Computer Show).

"Din aproximarile facute de noi pe primele sase luni ale anului, in Romania ar fi circa patru milioane de utilizatori de Internet, insa este o estimare aproximativa", a spus Georgescu. Acesta a precizat ca in perioada mentionata s-au inregistrat doua milioane de conexiuni, in crestere de patru- cinci ori fata de anul trecut.

Potrivit datelor ANRC, din cele doua milioane de conexiuni peste 520.000 sunt conexiuni pentru segmentul de acces la Internet in banda larga (broadband), din care peste 61 la suta (360.000) se realizeaza prin tehnologia CDMA, restul fiind asigurat de operatorii de cablu.

"In acest an, am constatat, de asemenea, o relansare a serviciului ADSL si estimam o crestere substantiala pana la sfarsitul anului in urma efortului de reglementare", a precizat Georgescu.

Acesta a spus ca in viitor, in urma cresterii numarului de utilizatori "de cartier" autorizati, piata serviciilor de Internet sa creasca considerabil. In acest moment, sunt inregistrati circa 3,3 milioane de abonati la cablu TV, care sunt si potentiali utilizatori de Internet.