Cadrele didactice raman de neclintit in hotararea lor de a continua greva generala. In majoritatea judetelor tarii, numarul dascalilor care refuza sa intre la cursuri este din ce in ce mai mare.

Motive de ingrijorare pentru guvern, care nu pare, insa, dispus sa accepte o marire mai consistenta a salariilor, argumentand ca o astfel de revendicare ar duce la scaderea nivelului de trai al tuturor.

Peste 80% din sindicalistii afiliati la cele patru federatii din invatamant s-au pronuntat pentru continuarea grevei pe termen nelimitat, pana la solutionarea revendicarilor lor.

Sindicalistii solicita, in principal, un procent real de 5% din PIB pentru educatie si dublarea salariilor pana la 1 ianuarie 2007. Cei patru lideri sindicali au afirmat ca sunt in continuare deschisi la dialog si asteapta o noua oferta guvernamentala care sa le permita profesorilor un trai decent.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant `Spiru Haret`, Gheorghe Isvoranu, sustine, intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati, ca profesorii nu vor ceda atata timp cat educatiei i se va aloca, in mod real, sub 5% din PIB.

Gheorghe Isvoranu: "Reafirm ideea ca si o parte din prevederile proiectului de acord sunt mincinoase, pentru ca astazi se discuta in Parlament bugetul pentru educatie, iar bugetul pentru educatie are tot 3,79% din PIB, si nicidecum acel 5 sau sumele corespunzatoare pe care le-au promis".

Federatia Sindicatelor Universitare ALMA MATER s-a solidarizat si ea cu federatiile sindicale din invatamantul preuniversitar. Presedintele Federatiei, Razvan Bobulescu a declarat, la randul sau, pentru postul public de radio: "In acest an, la masa negocierii, intotdeauna numai noi am fost cei care au cedat.

Ce ni s-a propus nu a fost un acord; din punct de vedere salarial a fost un un dictat, atata vreme cat ni s-a spus ca nu poate sa se miste un leu peste acel 8%, iar, intre timp, ati vazut ca au gasit milioane de euro pentru masinile Parlamentului Romaniei".