Fotbalul le mananca zilele, dar da si semne de incurajare functionarilor de la ANAF, care se zbat intre telefoanele puterii si reforma administratiei fiscale, a lasat de inteles, in cadrul emisiunii "Stirea Zilei" de la Antena 3, presedintele Agentiei mentionate, Sebastian Bodu.

Presiunile exercitate de ANAF impotriva lui Gigi Becali au dus la un reviriment al platilor de la cluburile de fotbal, incepand cu Rapid si Dinamo.

Acestea au achitat o parte din datoriile mai vechi - intre altele, 750.000 de euro "cash" de la clubul din Stefan cel Mare - a declarat Bodu. El a sugerat ca, in fata unor astfel de semne de "buna credinta", nu are de ce sa se simta obidit dupa recentul meci cu presedintele Steaua.

Referitor la atacurile repetate ale acestuia din urma la adresa sa, dupa ultimele decizii ale Justitiei, Bodu a spus ca ANAF va face apel impotriva acestora si a adaugat ca modul cum a actionat judecatorul care a luat ultimele hotariri in favoarea lui Becali dovedeste ca "mai avem de tras" in reforma sistemului judiciar.

Potrivit lui Bodu, masurile luate de Agentie pe numele lui Becali se bazeaza pe reglementari juridice din 2002, iar "vina" actualei echipe de la ANAF este ca pana acum respectivele reglementari nu au fost folosite.

Invitatul Gabrielei Vranceanu Firea a mai spus ca dupa scandalul Tariceanu-Botos telefoanele pe care unii politicieni le dau reprezentantilor ANAF s-au imputinat considerabil. Ceea ce nu inseamna ca telefoanele politice au luat sfarsit - ele continua, dar astfel politicienii respectivi nu fac decat sa "incerce marea cu degetul".

Sebastian Bodu a anuntat, totodata, ca pregateste trecerea responsabilitatii pentru amenzile mici de la autoritatile fiscale la municipalitati, urmarind astfel sa elibereze operatorii ANAF - care se plang ca au prea multa treaba cu sume de 500.000 -1.000.000 ROL - pentru a putea face fata datornicilor si evazionistilor mari.