Investitorii europeni s-au batut pentru obligatiuni BCR

de     Averea
Joi, 24 noiembrie 2005, 0:00


In paralel cu negocierile de privatizare cu Erste Bank si Banco Comercial Portugues, ultima emisiune de euroobligatiuni lansata de BCR a fost puternic suprasubscrisa, aducand bancii 500 milioane euro la o rata anuala de dobanda (cupon) de 3,75%.

Emisiunea BCR a fost intermediata de ABN Amro si BNP Paribas si a beneficiat de calificative foarte bune la lansare din partea agentiilor internationale de rating, respectiv BB- de la Standard& Poor’s si BB< de la Fitch, cu perspectiva „pozitiva".

Cu aceasta informatie, investitori din peste 16 tari au plasat in piata ordine de cumparare de peste 750 milioane euro pentru eurobondurile BCR, emisiunea fiind suprasubscrisa fata de valoarea de lansare, de 300 milioane euro.

Obligatiunile BCR, de tipul „senior notes", au o maturitate de trei ani, un randament la emitere (yield) de 4% anual si o rata fixa anuala a cuponului de 3,75%. Pretul de emisiune a fost de 99,306% din valoarea par, cu un randament de 0,95% peste nivelul euro swap la trei ani.

Citeste articolul integral in Averea


43 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri