Hehe profesori... mediocritate etc...

Americanii au o vorba mare: IF YOU PAY PEANUTS, YOU GET MONKEYS.

In aceste conditii este normal ca cei care au ramas in invatamant acum muuulta vreme sa fie de muuult depasiti iar cei care au ramas mai de curand sa fie niste "maimute".

Cei care raman acum in sistemul educational al Romaniei, o fac fie pentru ca asta doresc de multa vreme, avand o adevarata pasiune din a cerceta si a le vorbi elevilor/studentilor, fie pentru ca oricum nu si-ar gasi de munca altundeva. DE aceea macar aici vor sa ramana ca oricum nu ii va concura nimeni pe un salariu de 4 milioane de lei.

Cum sa se faca scoala asa cum ar trebui, in conditiile in care acestea sunt cele 2 categorii din spatele catedrei.

In plus, profesorul la scoala trebuie sa isi invete studentii niste concepte stiintifice, niste metode de rezolvare a unor probleme. Dar Romania este o tara unde problemele se rezolva nu cu metode stiintifice ci ori de la sine, ori cu o pereche de tanga. Uitati-va la cele 2 foste ale lui Basescu, la viitoarele lui Basescu si la alte personalitati si veti realiza ca am dreptate.

Mai mult, tinerii acestei tari, mandria neamului... nu mai doresc sa ajunga profesori carpiti in coate ci fotbalisti, staruri de telenovela sau chiar baroni locali ... iar pentru asta nu e nevoie de scoala.

Invatamantul romanesc nu merge bine pentru ca NU ARE CUM SA MEARGA BINE.

El presupune 2 parti complet demotivate. Pe de o parte sunt profesorii carora a ajuns sa le fie rusine sa mai spuna cu ce se ocupa (vezi filmuletele de pe net cu profesori de liceu injurati si scuipati in timpul orelor), foarte prost platiti si care sunt departe de a constitui un model de succes in viata pentru cineva.

Pe de alta parte s-ar putea ca profesorii platiti oricat sa fie la fel de dezinteresati si de slabi profesional. poate doar mai bine mancati si imbracati.

De cealalta parte a "baricadei" se afla elevii/studentii, atoatestiutori in mai ales in ce priveste reusita in viata, convinsi de faptul ca tot ce vor invata le va putea folosi cel mult pe post de hartie igienica si ca adevaratele "cunostinte" sunt cele care iti pun o vorba buna prin vreun minister sau institutie cu salarii barosane.

Hai sa fim seriosi. Nimeni nu vrea ca invatamantul sa mearga bine. O masa mare de prosti flamanzi si dornici sa fie "shmeckeri" e muuult mai usor de manevrat decat o populatie care intelege ce se intampla si isi exprima parerile.

Asa ca daca aveti copii poate e mai bine sa ii convingeti sa accepte "adevaratele valori ale noii societati": fetele trebuie sa se specializeze pe centura pentru a ocupa posturi bune iar baietii trebuie sa isi demonstreze shmeckeria prin diferite tunuri de diferite categorii.

Ar fi bine sa ii invatati de mici cum se fura ca pana cand ajung mari sa stie sa devalideze o banca si sa traiasca fericiti in topurile celor mai bogati si sexy romani (vezi SOV)

si ca sa inchei intr-un ton optimist.... ZAMBITI AZI... MAINE STITI SI VOI CUM VA FI! si da... am folosit o culoare de...

rudyB

HRR :: Utilizator nou